Nexo, водещата институция за управление на дигитални активи, стана първата компания, предлагаща

...
Nexo, водещата институция за управление на дигитални активи, стана първата компания, предлагаща
Коментари Харесай

Nexo издаде заем за $3.5 млн., обезпечен с NFT

Nexo, водещата институция за ръководство на цифрови активи, стана първата компания, предлагаща ликвидност против активи, която приема NFT като поръчителство за заеми. По този метод се създава пазар и благоприятни условия на тези, които избират да запазят своите “сини чипове ” вложения в NFT активи. 

NFT звеното на Nexo издаде заем на стойност 1200 ETH против две редки NFT-та от колекцията Зомби Криптопънкове (Zombie Cryptopunks). Заемът, чиято стойност в щатски долари възлиза на почти $3,5 милиона, беше изпълнен посредством децентрализираната платформа Arcade, дружно с Meta4 като партньор за хеджиране на риска. Nexo прибавя и NFT оценка и остойностяване от двете компании, с цел да развие своето портфолио с NFT от сбирката оценени посредством услугите на Arcade по поръчка. Този гарантиран от NFT заем е измежду най-големите и най-значимите заеми, издадени досега в крипто пространството. Той акцентира капацитета на сътрудничеството сред централизирани и децентрализирани платформи в една екосистема и агрегираното търсене на финансови принадлежности от институционален клас в NFT пространството.

„ С тази колаборация ние демонстрираме сливането сред обичайно, децентрализирано и крипто финансиране. Очакваме с неспокойствие да изградим това бъдеще в пространството за кредитиране на NFT, както и финансови принадлежности от институционален клас посредством нашето партньорство с Arcade & Meta4 “, означи Кирил Николов, оглавяващ DeFi звеното в Nexo.

„ Има доста способи да участвате в институционалното кредитиране, което се извършва на NFT пазара. Естествено, огромна част от това е резултат от зараждането на класа активи, където „ цената “ към момента се открива. Като купувачи на редки дигитални активи, ние се вписваме добре в пазара на деривати, където можем или да спечелим доходност, или да поемем риска от несъблюдение за актив, който бихме желали в нашето портфолио. Това е триумф от всеки вероятен ъгъл. Оценяваме високо партньорството с Nexo и опциите, които то носи “, разяснява ръководещият сътрудник на Meta4 Брандън Бюканън.

" Развълнувани сме да работим с опитни кредитори в пространството като Nexo. Комбинацията от институционален капитал с нови DeFi съглашения ще стане по-често срещано събитие “, означи и Гейб Франк, съосновател и основен изпълнителен шеф на Arcade.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР